Aquesta nova mesura, anunciada en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) de dimarts passat, suposarà una baixada de prop de 150 euros en l’import de la beca. Els estudiants Erasmus que l’any passat gaudissin de la beca general seguiran rebent aquests diners.

L’import de la beca Erasmus depèn de tres administracions. La Generalitat hi aporta 200 euros mensuals, la part del Ministeri d’Educació suposa uns 150 euros, i la Unió Europea n’aporta 115. Amb el nou anunci del Ministeri d’Educació, un estudiant que es trobi actualment d’Erasmus a l’estranger que no hagi estat beneficiari de la beca general passarà de rebre uns 465 euros a rebre’n 315 aproximadament.

Les primeres mobilitzacions en contra de la mesura s’han començat a produir a la xarxa. L’etiqueta #ErasmusRIP va ser una de les més utilitzades a Twitter diumenge, i s’ha iniciat una recollida de firmes en línia a la plataforma Change.org per demanar al ministre d’Educació, José Ignacio Wert, que retiri la mesura.

 

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha expressat aquest dilluns que la nova mesura està “frontalment oposada als interessos dels estudiants”. A més, el SEPC considera que les condicions per accedir a les beques generals s’atorguen cada vegada a “capes més reduïdes” de la població”.