Carmen Andrés assegura que la seva aposta no afectarà el funcionament del Grup Municipal del PSC, que amb ella tindrà ja dos precandidats. “No hi ha d’interferir perquè tots tenim clar el nostre paper dins el grup i cadascú fa la seva feina”, explica la regidora, encarregada dels temes d’educació i habitatge. Andrés creu que com a presidenta del districte de Nou Barris i exregidora d’aquesta àrea en el mandat de Jordi Hereu pot aportar “el contacte amb la realitat social i majoritària de Barcelona”.

La segona precandidata a les primàries del PSC creu que el procés serà “determinant” per al futur del partit. “Hem d’aconseguir una formació oberta, capaç de fer autocrítica i de donar la veu i implicar la gent en el nostre projecte polític i de ciutat”, explica. Carmen Andrés farà el primer acte públic com a precandidata el proper dijous, 7 de novembre, a les 19 h al Sant Andreu Teatre (SAT).

Amb Carmen Andrés i Jordi Martí, les primàries del PSC a l’alcaldia ja sumen dos precandidats oficials. La federació de Barcelona dels socialistes preveu aprovar el reglament del procés al desembre, quan s’espera també que si hi ha altres aspirants facin el pas. El mes de juny passat, el PSC de Ciutat Vella va organitzar un debat amb possibles candidats a les primàries com ara Jaume Collboni, Albert Soler o Laia Bonet, que, fins al moment, no s’han pronunciat de manera oficial.