Ricard Gomà, el líder d’ICV-EUiA, ja va reclamar aquest 11 d’octubre a l’Ajuntament que es tractés en un consell de seguretat l’actuació dels Mossos d’Esquadra al barri del Raval: tant per la mort de Juan Andrés Benítez al carrer de l’Aurora, com pel cas de la detenció durant 10 hores del  periodista Bertran Cazorla a la comissiaria de Nou de la Rambla.

La socialista Assumpta Escarp considera que la situació dels Mossos a Barcelona és preocupant i que el govern municipal de CiU no es pot desvincular d’aquesta responsabilitat. Escarp considera que “ha de deixar de créixer l’ombra de dubte que plana sobre la policia catalana” i alerta que de l’informe de la Policia Nacional se’n desprenen conclusions molt greus.

L’oposició demana la dimissió de Manel Prat

D’altra banda, els partits de l’oposició al Parlament de Catalunya han demanat la dimissió del director general dels Mossos d’Esquadra, Manel Prat, i la compareixença del conseller Ramon Espadaler al Parlament. El PSC ha recordat que ja ha demanat la dimissió de Manel Prat diverses vegades; el Partit Popular Català ha afirmat que “Prat no és  el director general dels Mossos que els catalans es mereixen” i EUiA ha advertit que la seva formació demanarà el cessament del conseller d’Interior, Ramon Espadaler, si no dimiteix Manel Prat.

Per la seva banda, Esquerra Republicana ha afirmat que no és moment per tractar la dimissió de Prat. De fet, el 24 d’octubre, CiU i ERC van impedir el cessament del director dels Mossos d’Esquadra en una votació al Parlament.