Ada Colau i Jaume Collboni

Les bases de Barcelona en Comú han donat suport al pacte de govern amb el PSC a l’Ajuntament de Barcelona. El 80 % dels que han participat en la consulta que els comuns han fet durant tres dies s’han decantat a favor del pacte. Dels 1.735 votants, 1.389 (80 %) han beneït l’acord de govern, 287 (16,5 %) hi han votat en contra i hi hagut 59 vots en blanc (3,4 %). Els resultats arriben hores abans del ple de cartipàs en què s’ha de donar compte del pacte.

La participació ha estat notablement inferior a la de la consulta que es va fer abans de la investidura. Aleshores es va preguntar als activistes de BComú si preferien un acord amb el PSC i Ada Colau d’alcaldessa, o un acord amb ERC amb Ernest Maragall d’alcalde. En aquella consulta hi van participar 4.042 persones, un 40 % dels 10.000 inscrits en l registre de BComú. En aquest cas ha estat del 17 %.

En un comunicat, el portaveu de BComú, Enric Bárcena, ha dit que el resultat de la consulta “constata que les persones inscrites reconeixen en l’acord el programa amb el qual ens vam presentar”. El portaveu dels comuns afegeix que les consultes són “la millor manera” de fer participar els activistes de la formació en “les decisions importants”.