El Consell de la Federació de Barcelona del PSC ha dit “sí” per unanimitat al pacte de govern amb BComú, hores abans del ple de cartipàs que se celebrarà a l’Ajuntament aquest dimarts. Un total de 173 consellers socialistes que han participat en la sessió extraordinària de la federació han votat a mà alçada a favor del pacte. No hi ha hagut cap vot en contra ni cap abstenció.

El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha estat l’encarregat de presentar el pacte davant dels consellers. Aquest pacte, al seu parer, permetrà a Barcelona “tenir un nou govern per a una nova etapa” i ha reivindicat que el paper dels socialistes “serà garantia que es fan les coses bé”.

Collboni també ha defensat el retorn del PSC al govern de la ciutat i ha destacat que el govern amb BComú “serà de coalició, però únic” i que es centrarà “en l’agenda dels barcelonins” i no en el procés. En paral·lel, Jaume Collboni ha dit que l’executiu “treballarà amb la mà estesa”, tant amb l’oposició com amb els governs de la Generalitat i de l’Estat.

L’aval de les bases socialistes ha arribat poc després que les bases de BComú també hagin votat a favor del pacte de govern.