Junts per Catalunya (JxC) assistirà a les accions convocades per Tsunami Democràtic durant la jornada de reflexió, tot i que només hi aniran els diputats i no els candidats. Ho ha dit la candidata al Congrés, Laura Borràs, en una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) en què ha defensat les mobilitzacions “pacífiques i no violentes” organitzades per dissabte: “Són senyal de maduresa democràtica”, ha reflexionat.

El grup únic al Congrés, “una oportunitat perduda”

Borràs ha lamentat que ERC rebutgi formar un grup únic al Congrés dels Diputats i ho ha qualificat d’una “oportunitat perduda” per a la unitat que demanen els ciutadans des del carrer. La candidata ha aprofitat per fer una crida a la societat civil perquè, a l’hora de votar, pensin que JxC és qui ha defensat la unitat.

Sobre la petició dels republicans de tornar a “habilitar” el seu líder, Oriol Junqueras, com a candidat de les eleccions del 10-N, Laura Borràs els ha donat suport.

Borràs titlla d'”hipòcrita” a Pedro Sánchez

Laura Borràs també s’ha referit a la proposició aprovada per PP, Cs i Vox a l’Assemblea de Madrid per il·legalitzar els partits independentistes que atemptin contra la unitat d’Espanya. Una proposició que el president del Govern espanyol en funcions i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat que estudia portar al Tribunal Constitucional i ha assegurat que li resulta “preocupant”.

Per a la candidata de JxC, la reacció de Sánchez és hipòcrita després de la “prepotència i ‘xuleria'” que, segons Borràs, va mostrar durant el debat electoral sobre que faria tornar Carles Puigdemont. La cap de llista ha demanat al president que sigui “un demòcrata de veritat i sempre”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]