El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat a Quim Torra que es desmarqui de les convocatòries del Tsunami Democràtic, que ha previst accions per al 9-N (la jornada de reflexió de les eleccions municipals 2019) i els dies següents als comicis. El socialista també ha instat el president de la Generalitat a desmarcar-se dels CDR que el van vincular a l’operació Judes.

En un acte l’últim dia de campanya, a Badalona, Iceta ha dit que “aniria bé que [Torra] digués que no és bo” que es facin activitats durant la jornada de reflexió perquè, ha avisat, “intenten pertorbar els actes de votació”. Pel que es veu, el PP va dur les convocatòries del Tsunami Democràtic pel 9-N a la Junta Electoral. L’organisme ha de dirimir si prohibir-les o no.

En absència de la candidata del PSC al Congrés, Meritxell Batet (que segueix de baixa per prescripció mèdica), Iceta també ha lamentat que l’Assemblea de Madrid hagi aprovat una proposició no de llei per il·legalitzar els partits independentistes: “És un tastet del que tindríem si guanya la dreta”, ha avisat. Amb aquest pretext, ha aprofitat per demanar que es concentri el vot en els socialistes per “assegurar un govern progressista”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]