El candidat d’En Comú Podem, Jaume Asens, considera que és “una irresponsabilitat” demanar la il·legalització dels partits independentistes i ha plantejat la possibilitat de prohibir el PP pels casos de corrupció del partit. “Tenen més casos de corrupció que diputats al Congrés”, ha dit el cap de llista dels comuns.

D’aquesta manera, Asens ha criticat que l’Assemblea de Madrid aprovés una proposta no de llei per instar el Govern espanyol a il·legalitzar els partits independentistes, amb els vots a favor de PP, Cs i Vox. Sobre aquesta qüestió, el candidat dels comuns ha retret al PSOE que no sigui “tan ràpid de reflexos” en recórrer contra aquesta proposta com ho ha estat altres vegades, ha dit, amb les del Parlament de Catalunya, com la reprovació de la monarquia.

En el cas dels populars, el líder d’ECP els ha recriminat tots els casos de corrupció i recorda que la Llei de partits estableix que es pot il·legalitzar les formacions polítiques que tinguin mitjans o objectius criminals.

“Haz que no pase”

En l’últim dia de campanya de les eleccions generals del 2019, els comuns han posat en marxa l’acció “Haz que no pase” per captar el votant que dubta entre el PSC i ECP. Han repartit fulls de mà en diversos punts de la ciutat, com l’Arc de Triomf, per apel·lar al votant indecís entre aquests dos partits, a qui adverteixen d’un possible acord entre PSOE i Cs o PP. “Votar el PSOE és votar el dubte i la incertesa”, ha explicat la número dos dels comuns, Aina Vidal.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]