Marina Gassol
Foto: ERC Barcelona

La regidora d’ERC a l’Ajuntament i presidenta del districte de Ciutat Vella, Marina Gassol, ha mort als 50 anys, segons ha comunicat aquest dissabte al migdia el grup municipal. Des d’Esquerra demanen “el màxim respecte” i destaquen que Gassol ha estat “part essencial del nostre col·lectiu i una ciutadana exemplar, implicada activament en el barri Gòtic, Ciutat Vella i Barcelona”. També han afegit que la recordaran com una “lluitadora incansable”.

Número 11 de Maragall

Marina Gassol va ser el número 11 de la llista d’Ernest Maragall a les eleccions del 2019 i va entrar al consistori ocupant el lloc de Maria Buhigas, quan va renunciar com a regidora. Gassol era diplomada en Direcció i Administració d’Empreses i actualment era regidora a l’Ajuntament de Barcelona. Anteriorment havia sigut presidenta de l’AFA Escola Àngel Baixeras (2014-2019) i també havia format part de diferents plataformes veïnals de Ciutat Vella, districte del qual era la presidenta en l’actualitat.

Entre el 2014 i el 2020 va ser membre de la Junta Territorial de Barcelona i vocalia pedagògica i curricular de la Junta General de la FAPAC, entre el 2017 i 2020.

Dol a la política

Les reaccions a la mort de Marina Gassol no han trigat a arribar. La notícia ha colpit el món de la política i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat la mort de Gassol a través d’un missatge de Telegram. Segons ha escrit, ha traslladat “tot l’escalf i suport de l’Ajuntament” al president del grup, Ernest Maragall.

Ernest Maragall també ha lamentat la mort de la regidora públicament a través de les xarxes socials i ha confessat que “el dolor és imparable”.

El candidat socialista, Jaume Collboni, també ha expressat el seu condol a la família i companys de Gassol.

El Grup Municipal de Junts han expressat el seu dol per la “mort prematura” de Marina Gassol en una piulada a Twitter. El candidat Xavier Trias també ha expressat el seu condol.

Per la seva banda, la candidata de Ciutadans a l’alcaldia, Anna Grau, ha enviat una “abraçada i tot el condol” als familiars de Gassol.

L’alcaldable del PP, Daniel Sirera, també s’ha sumat a les mostres de condol i ha lamentat la mort de la regidora.

La candidata de Valents, Eva Parera, ha subratllat que aquest és “un dia molt trist” i que “l’impacte de la pèrdua d’una companya apreciada i estimada per tots és molt fort”.