Josep Bou ja va avançar que no acabaria aquest mandat i ara ha anunciat que marxarà definitivament de l’Ajuntament de Barcelona al març. El president del Grup Municipal del PP deixarà l’acta de regidor en el proper ple. Ho ha comunicat per carta a tots els regidors i també en una missiva específica per a Ada Colau.

En l’escrit als regidors, al qual ha tingut accés betevé, Bou diu es dedicarà “exclusivament” a les seves “tasques professionals”. “Necessito tornar a l’empresa, que és la meva vida, el que m’apassiona i el que els dec als meus treballadors”. Afegeix que “les perspectives econòmiques no són gens bones, ens hem de preparar per a uns mesos complicats”.

“No he estat un polític professional”

Bou reconeix que “no he estat un polític professional” i que la seva “forma de plantejar els debats ha estat una mica diferent, potser peculiar”. En la carta també diu que “ha estat una etapa fantàstica” i ha agraït “enormement l’estima i el tracte durant tots aquests anys”.

Assegura que ha “donat el millor” de si mateix ” i que ho ha fet des de l’oposició, una feina que sovint es fa “en silenci i lluny del focus mediàtic”. Ara bé, també diu que “ha estat una etapa dura”, marcada per la pandèmia. Finalment, s’acomiada dient que sent “un enorme orgull d’haver pogut ser regidor de Barcelona. M’ho enduré sempre amb mi. Gràcies de tot cor”.

Discrepàncies amb el PP

D’aquesta manera, Bou posarà fi a una etapa de quatre anys al consistori, marcada els darrers mesos per les discrepàncies amb la direcció del partit a Catalunya. De fet, als comicis del 2019 es va presentar com a independent i fa mesos que va renunciar a liderar la llista per a les eleccions municipals del maig. Daniel Sirera li prendrà el relleu . Bou es mostra convençut que farà “una gran feina”.