(Redacció/ ACN) L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha reivindicat la convivència, el diàleg i la diversitat durant l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova, amb motiu de la Diada 2023. Collboni ha dit que aquests són els valors que sempre han representat els catalans. També ha reivindicat treballar per la “prosperitat compartida per tothom” per “lluitar contra les desigualtats socials i els efectes del canvi climàtic”.

D’altra banda, el batlle ha expressat el seu “compromís ferm” en la defensa de la llengua i cultura catalanes.

“Molt d’orgull i alegria”

Collboni ha destacat que aquesta és la primera Diada que celebra com a alcalde, i ha dit que ho fa “amb molt d’orgull i molta alegria”. D’altra banda, ha tingut un record per la cooperant catalana que ha mort a Ucraïna, Emma Igual. També ha traslladat el condol als familiars i amics dels joves que han mort a Montmeló aquesta matinada. 

jaume collboni diada 2023

Collboni ha refermat aquesta defensa de la Diada com a jornada per la convivència, la diversitat i el progrés en un missatge a les xarxes socials.

PP i Vox, absents a l’ofrena a Rafael Casanova

Aquesta ha estat la primera ofrena que Collboni ha fet com alcalde al monument de Rafael Casanova. Collboni ha encapçalat la comitiva de l’Ajuntament de Barcelona. L’acompanyaven els tinents d’alcalde, Laia Bonet, Albert Batlle i Jordi Valls. També hi eren els presidents dels grups municipals de TriasXBCN, Xavier Trias, i d’ERC, Ernest Maragall. Per part de Barcelona en Comú ha anat Jordi Martí.

En canvi, no hi han assistit ni els regidors del PP ni tampoc de Vox.

Què vols saber de la Diada 2023 a Catalunya?