Els actes programats per la Diada 2023 i el recorregut de les columnes de la manifestació de l’11-S afectaran significativament la mobilitat en vehicle privat i transport públic al llarg de tota la jornada de l’Onze de Setembre. Els talls de trànsit es faran de forma progressiva i tindran especial incidència a la tarda, a partir de les 16 h.

Prohibicions d’estacionament des de dissabte

Les primeres restriccions van començar dissabte i afecten l’estacionament de vehicles privats. Per alliberar l’espai, des de les 14 no es pot estacionar a l’avinguda de la Reina Maria Cristina ni a l’avinguda de Rius i Taulet.

La grua municipal podrà retirar els vehicles que es trobin en aquests carrers.

Talls de trànsit per la Diada durant tot el dia

Totes les vies per les quals passarà el recorregut de la manifestació de l’ANC quedaran tallades al trànsit rodat entre les 16 i les 19.30 h. Per esponjar la circulació de forma esglaonada, els talls es faran progressivament en funció de l’ocupació de les calçades.

Les quatre columnes s’uniran a la plaça d’Espanya i, per tant, seran les vies d’accés més afectades. El carrer de Tarragona quedarà completament tallat per la columna que arrencarà de l’estació de Sants, a la plaça dels Països Catalans. La segona columna tindrà el punt de sortida a la Ciutat de la Justícia i es desplaçarà per la Gran Via.

A l’altra banda de la plaça, la Gran Via també quedarà tallada en el lateral de la banda mar per l’arribada de la tercera columna. Afectarà tot el tram de la Gran Via fins al carrer de Muntaner, també tallat, i una illa del carrer d’Aragó, entre la plaça del Doctor Letamendi i Muntaner. Paral·lelament, la quarta columna afectarà la mobilitat al carrer de la Creu Coberta, al carrer del Moianès i al carrer de Gavà.

recorregut manifestacio diada 2023 11 setembre barcelona

L’avinguda de la Reina Maria Cristina també estarà tallada al trànsit per la programació d’un acte polític a les 18.15 h. Està previst que es pugui començar a reobrir a partir de les 20 h, però, de tota manera, s’estaran enllestint les tasques de desmuntatge i no està assegurada una circulació normal fins a les 6 h de dimarts.

Una vintena de línies de bus desviades

Al matí ja hi haurà canvis pel que fa al transport públic. Les línies d’autobús més susceptibles d’alteracions són la D50, H16 i 19 per les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova. A la tarda, entre les 15.30 i les 21 h, s’aglutinaran el gruix de desviaments pel pas de les columnes. A més, algunes estacions de metro poden haver d’assumir un gran volum de passatgers al llarg de la tarda.

Què vols saber de la Diada 2023 a Catalunya?