La portaveu de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, Elsa Artadi, ha reclamat que el govern municipal (BComú i PSC) reforci les unitats nocturnes de la Guàrdia Urbana amb més patrulles. “Les ciutats no s’aturen de nit”, ha dit Artadi, que veu necessari l’augment d’agents de nit per resoldre “la inseguretat i les molèsties per incivisme”.

Segons ha detallat JxC, la Guàrdia Urbana té quatre unitats nocturnes. Una per Ciutat Vella i Sant Martí; una altra per l’Eixample i Gràcia; una tercera per a Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià – Sant Gervasi; i una quarta per Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu. “Barcelona no pot tenir una patrulla per dos districtes”, ha denunciat el regidor Jordi Martí.

Per això, Junts per Catalunya demana que, durant el mandat, cada districte tingui una unitat nocturna. Artadi ha alertat que la manca d’agents deixa “moltes trucades sense ser ateses amb prou diligència”. La formació farà la petició de més patrulles nocturnes a tots els plens de districte que se celebren aquesta setmana.

En la mateixa roda de premsa, la portaveu de JxC ha contestat el vídeo de l’alcaldessa en què demana al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que defensi el pacte de govern de Barcelona entre comuns i socialistes.