El primer tinent d’alcalde, Joan Subirats, ha revelat que entre aquest dimecres i dijous es farà públic l’acord de govern entre Barcelona en Comú i el PSC, que fa setmanes que es negocia. Subirats ho ha dit en un acte sobre adaptacions audiovisuals d’obres literàries relacionades amb Barcelona com a màxim responsable de l’Àrea de Cultura en el govern en solitari i provisional de BComú.

“Suposo que demà [dimecres] o demà passat [dijous] tindrem informació del nou cartipàs i de les noves responsabilitats en cultura”, ha afirmat Subirats, que ha explicat a l’auditori d’El Born CCM que l’Ajuntament és en “un procés de transició” d’un mandat a un altre.

El tinent d’alcalde ha posat data a la presentació d’un pacte de govern que fa setmanes que s’està negociant. L’endemà de la investidura d’Ada Colau com a alcaldessa, a mitjan juny, Subirats va pronosticar que el PSC es podria incorporar al govern “en 15 dies”, però les converses s’han allargat molt més. Colau va explicar divendres que esperava tancar un acord “en els propers dies”.