El LAAB, el Laboratori d’Adaptacions Audiovisuals de Barcelona, ha fet el primer acte públic aquest dimarts a El Born Centre de Cultura i Memòria per donar-se a conèixer en societat. És un projecte que treballa per convertir en produccions audiovisuals els llibres que parlen de Barcelona o bé que estan vinculats amb la ciutat. Fins ara s’han presentat 43 obres literàries que opten a transformar-se en pel·lícules. El LAAB està impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona, a través de la Barcelona Film Comission.

Un mercat entre productors i obres literàries

Durant aquest dimarts s’ha celebrat un mercat, el LAAB-Networking Event, que ha posat en contacte els llibres participants amb productors audiovisuals, plataformes de televisió i guionistes. S’han triat sis obres participants que rebran una subvenció de 5.000 euros per fer el guió de la sèrie. Entre els criteris que s’han tingut en compte en destaquen que siguin històries amb un vincle clar amb la ciutat, que s’adapti a la perspectiva de sexe i que sigui fàcil de rodar.

Els sis llibres escollits són els següents:

  • ‘Sideral: estrella fugada’, d’Héctor Castells. Narra la història del reconegut discjòquei barceloní Aleix Vergés, conegut amb el sobrenom artístic de Sideral, que va ser una de les figures destacades del Nitsa Club. Ell va portar la música electrònica a la ciutat a través d’aquesta discoteca on va començar a punxar als anys 90
  • ‘El nas de Mussolini’, del reconegut escriptor Lluís-Anton Baulenas
  • ‘Herba negra’, de Salvador Masip i Ricard Ruiz Garzón
  • ‘L’estiu de l’amor’, de Toni Orensanz
  • ‘La pel·lícula de la vida’, de l’escriptora Maite Carranza, especialitzada en obres infantils i juvenils
  • ‘Mi casa en llamas’, de Sofia Ros

Moltes d’aquestes obres han arribat al LAAB-Networking Event amb diverses productores interessades a dur les històries a la petita pantalla.

Hi ha més títols que s’han presentat al LAAB, com l’obra infantil ‘Sota les onades’, de Meritxell Martí i Xavier Salomó, en la qual es presenta la relació d’un nen amb un altre menor amb mobilitat reduïda. D’altres temàtiques com la del llibre ‘Terra inhòspita. Barcelona 2048’, que viatja a la Barcelona del futur 100 anys després de la Declaració Universal dels Drets Humans.