La Junta Electoral Central (JEC) ha negat la participació del candidat de Junts per Catalunya

, Joaquim Forn, en l’acte convocat per a aquest divendres, primer dia oficial de campanya de les eleccions municipals del 2019 per Barcelona.

L’acte en què estava previst que participés Forn és una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies (ACN). La JEC al·lega que la sala des d’on havia de poder participar-hi, a través de videoconferència des de la presó de Soto del Real, a Madrid, es troba reservada per a actuacions judicials i institucionals a les 12 h, l’hora prevista de la roda de premsa. Consulta aquí en PDF la resolució de la JEC.

Junts per Catalunya ha anunciat que, en lloc de Forn, serà la número dos de la formació, Elsa Artadi, qui farà la roda de premsa.

Junqueras i Romeva

La JEC també ha pres una decisió respecte a les peticions d’ERC perquè el cap de llista republicà a les eleccions europees, Oriol Junqueras, i Raül Romeva puguin participar en diverses entrevistes i actes des de la presó. Ha autoritzat dues entrevistes per a divendres, 10 de maig, i una per a diumenge, 12 de maig. Per contra, ha denegat un acte de divendres, sol·licitat per a les 19 h, —perquè “és incompatible amb l’horari del centre penitenciari”— i un altre per a diumenge —per plantejar-se fora de termini.