El Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) ha fet públics els resultats de l’última enquesta abans que arrenqui la campanya per a les eleccions municipals del 2019. El baròmetre dona la victòria a Ada Colau i Barcelona en Comú amb un 23 % dels vots i entre 10 i 11 regidors. Una victòria molt ajustada, perquè només la separarien un grapat de vots d’Esquerra Republicana, que, segons el sondeig, podria treure entre nou i 11 regidors, amb el 22, 9 % d’estimació de vot. Això suposaria que els republicans doblarien la presència actual al consistori.

Al darrere de comuns i republicans l’enquesta hi situa el PSC, Junts per Catalunya i Barcelona pel Canvi – Cs. Els socialistes, liderats per Jaume Collboni, aconseguirien entre sis i set regidors, un resultat per sota del que esperen. Manuel Valls es quedaria amb cinc o sis regidors, els mateixos que ara.

JxC obtindria una forquilla d’entre cinc i set regidors, amb una caiguda notable respecte als 10 que va obtenir Xavier Trias el 2015. PP i la CUP, mantindrien la presència al consistori amb dos o tres seients en el cas dels populars i dos en el cas dels cupaires. La candidatura de Jordi Graupera no apareix en l’enquesta.

Maragall guanya en percentatge de vot directe

Si s’analitzen els resultats del baròmetre tenint en compte el percentatge de vot directe, aleshores és Ernest Maragall (ERC) qui s’imposaria en les eleccions amb el 15,3 %. Ada Colau obtindria el 15, 1 % de vot directe. El PSC obtindria el 9,5 % del vot directe. Un 28 % de l’electorat consultat manifesta que encara no té decidit el vot i el 5,8 % diu que no votarà.

Més enquestes i sondejos amb percentatge de vot

Si vols saber com avancen les enquestes i sondejos sobre el percentatge de vot que s’endurà cada partit a Barcelona pots consultar-ho en la notícia que enllacem a continuació. Hi comparem els pronòstics amb els resultats de les eleccions municipals del 2015.