El candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, ha dit que l’acaldessa, Ada Colau, l’encerta quan acusa el Departament d’Interior d’abandonar la seguretat a Barcelona. Segons Bou, la capital catalana té “un dèficit brutal” en seguretat perquè els governants catalans “mai no l’han poguda tenir (Barcelona)” però també ha advertit que calen més efectius de la Guàrdia Urbana i ha proposat ampliar fins a 1.500 places més d’agents locals.

L’alcaldable ha acusat Colau de menystenir el cos i ha assegurat que cal una unitat de suport, d’uns 500 agents, perquè actuïn en situacions de grans aglomeracions, desallotjaments, etc. Precisament, el govern municipal va dissoldre el 2016 la coneguda com a unitat antiavalots de la Guàrdia Urbana.

En un esmorzar informatiu del Fòrum Europa Tribuna Catalunya, Bou també ha carregat contra l’alcaldessa per haver convertit la ciutat en notícia, ha dit, per la inseguretat i la delinqüència, en referència al fenomen dels narcopisos i del “top manta”. L’alcaldable ha tornat a reiterar que també desallotjarà Can Vies definitivament.

“Escapçarem Can Vies i direm a tothom que s’ha acabat, que Barcelona ja no és disbauxa […]. La gent que ve de l’est -rumanesos, búlgars, etc. que vinguin sabran que Barcelona és cordial i accessible però que aquí no pots fer segons quines coses, hauràs d’anar-te’n a un altre lloc”

“Si jugués la selecció espanyola i la francesa, vostè amb qui aniria?”

Sobre quines diferències destacaria entre ell i el candidat de BCN Canvi – Cs, Manuel Valls, Bou ha estat clar: “Si jugués la selecció espanyola i la francesa, vostè amb qui aniria? Jo, amb l’espanyola”. El candidat popular ha afegit que a la seva candidatura té el millor del PP i de la societat catalana i que té clar el que vol fer.

Bou també ha dit que els partits constitucionalistes tenen “l’obligació” d’entendre’s i no ha descartat donar suport a una futura investidura d’un candidat constitucionalista.