L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú) i la número dos de JxC, Elsa Artadi, han protagonitzat aquest dijous a SER Catalunya, un cara a cara previ a l’inici de la campanya de les eleccions municipals.

Colau i Artadi han evidenciat un model de ciutat oposat. L’alcaldessa ha defensat un pacte d’esquerres i per això s’ha tornat a mostrar disposada a parlar amb Ernest Maragall (ERC), a qui ha demanat que deixi de fer governs com el de la Generalitat i faci “governs d’esquerres”. Artadi, en canvi, ha dit que Maragall convida de forma continuada Colau a pactar. “Sembla més Colau i Maragall que no pas Colau o Maragall”, ha afirmat.

Intercanvi d’acusacions en seguretat

Ada Colau ha recriminat al govern que hagi “abandonat Barcelona” en seguretat. L’alcaldessa ha retret al conseller Miquel Buch que defensi que la ciutat no necessita més efectius policials i ha recordat que Buch no va assistir a la Junta Local de Seguretat d’aquest abril. Colau ha reconegut que els furts han crescut a la ciutat, però que Barcelona ha fet els deures: “Hem ampliat el cos de la Guàrdia Urbana, però en canvi, no hi ha hagut cap promoció dels Mossos”.

Elsa Artadi ha lamentat que la seguretat hagi esdevingut en un tema polític i ha criticat que durant el govern de Colau hagin crescut considerablement els fets delictius. També ha denunciat la falta de promocions en el cos dels Mossos i ha carregat la responsabilitat al govern de l’Estat. La número dos de JxC ha recriminat a Colau que hagin tardat “tres anys a entendre que la policia és important”.

Ball de xifres en habitatge

Ada Colau i Elsa Artadi han discrepat sobre la quantitat de pisos socials que ha promogut l’Ajuntament en aquest mandat. L’alcaldessa ha dit que hi ha més de 4.000 pisos “en marxa”, mentre que la número dos de JxC ha criticat que dels 8.000 habitatges promesos, “només n’han acabat 800”. Aleshores, Colau ha recordat a Artadi que el seu partit va votar en contra de la regulació dels lloguers i que l’Ajuntament “està fent tot el que la Generalitat no fa”.

Artadi ha criticat la política d’habitatge que van fer a Barcelona els governs de PSC i ICV perquè “van vendre pisos socials”, i ha destacat que l’alcalde Xavier Trias “va posar els pisos socials a lloguer”. “El mandat de Trias i Joaquim Forn va ser barra lliure per a l’especulació”, ha etzibat Colau a Artadi. L’alcaldessa ha acusat JxC de ser “‘business’ salvatges”.