janet sanz al bàsics

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha replicat la proposta de la líder de Junts, Elsa Artadi, de fer un metro a la Diagonal en comptes de posar-hi el tramvia. En una piulada a Twitter, Sanz ha recriminat a Artadi que parli d’una línia nova de metro “quan encara no ha acabat l’L9”. “La proposta [el metro per la Diagonal] no té sentit ni consens”, afirma la responsable d’Urbanisme, que acusa Artadi de bloquejar el tramvia.

En el mateix fil de tuits, Janet Sanz diu que en un context d’emergència climàtica, “bloquejar el canvi és negacionisme”, i apunta que els 60.000 vehicles que creuen la Diagonal cada dia “sí que són una barrera, de fum i soroll”. En una entrevista al programa ‘bàsics’ de betevé, aquest dijous, Elsa Artadi va refermar la negativa a connectar el tramvia per la Diagonal per “perillós i rígid”, i va dir que fer-hi un metro “és revolucionari.”

Per acabar el fil de tuits, la responsable d’Urbanisme a l’Ajuntament recorda que la connexió del tramvia té el suport de la Generalitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, TMB, ajuntaments del Baix Llobregat i del Barcelonès, així com d’associacions i sindicats. “És el mitjà que obté millor nota a les enquestes de mobilitat”, conclou Janet Sanz. L’Ajuntament de Barcelona ja ha adjudicat les obres de la primera fase per connectar el tramvia i està a punt d’anunciar l’inici d’obres.