La presidenta del Grup Municipal de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha proposat unir Glòries i Francesc Macià amb metro, ampliant la xarxa actual, en comptes de fer-ho amb el tramvia. “Volem que es recuperi el projecte. Fer això és revolucionari, i no posar el tramvia“, ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé. La ja candidata de Junts per a Barcelona el 2023 ha tornat a criticar la unió del tramvia aprovada a l’Ajuntament de Barcelona: “Un tramvia és perillós i rígid i suposa anar cap enrere.”

Mentre el metro no passa per sota de la Diagonal, la líder de Junts ha insistit a connectar punta i punta de l’avinguda amb busos elèctrics. Assegura que és la millor alternativa per no reduir l’espai públic per al vianant i no bloquejar el servei en cas d’avaria. “És incoherent estar dient tot el dia que vols més espai per a la ciutadania i posar un tren enmig de la Diagonal”, ha dit.

Elsa Artadi al ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA

“És viable fer el metro per la Diagonal”

La líder de Junts ha afirmat que la seva candidatura està treballant amb aquesta proposta. Segons Artadi, la Generalitat de Catalunya hauria d’estudiar la mesura tenint en compte tota la xarxa del transport públic de la ciutat. “És viable fer-ho. Abans no ho era perquè calia més profunditat”, ha justificat.

El tramvia serà una realitat gràcies a l’acord entre els grups de govern (comuns i el PSC) i ERC, que van acordar tirar endavant el projecte. Artadi considera “un error” que el partit d’Ernest Maragall vulgui pactar-ho “absolutament tot” amb els comuns i el PSC a l’Ajuntament de Barcelona. “Vull treballar perquè es reorientin”, ha assegurat Artadi, sobre Esquerra.

Artadi, “contenta” de ser la candidata el 2023

En la seva primera entrevista com a candidata oficial de Junts a les eleccions municipals del 2023, Artadi s’ha mostrat “molt contenta” de ser l’única candidata que ha presentat els avals per optar a l’alcaldia. Assegura que el seu projecte vol donar resposta als veïns decebuts i crítics amb la gestió de l’actual govern d’Ada Colau. “Hi ha gent a Barcelona que està molt emprenyada. Hi ha un desencant i desànim que no pot ser“.