factura Aigües Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, exigeix a Aigües de Barcelona (Agbar) que retiri la proposta que ha fet arribar a l’AMB per apujar més d’un 7 % la tarifa de l’aigua aquest 2022. Considera que és una pujada “inacceptable”. Colau critica que és l’increment més alt des del 2015, i recorda que “la ciutadania encara està patint els efectes de la pandèmia” i que, en aquest context, no es pot especular amb un bé de primera necessitat com és l’aigua.

L’AMB demana més informació a Agbar

L’Àrea Metropolitana de Barcelona també ha dit que d’entrada rebutja la proposta d’Agbar. El vicepresident de Medi Ambient del l’AMB, Eloi Badia, considera que l’increment és una barbaritat. “Intentarem fer tot el possible per reduir al màxim aquesta proposta que ens ha arribat”, afirma. Des de l’AMB ja ha fet requeriments a Aigües de Barcelona perquè els ampliï la informació sobre algunes de les partides que justificarien aquest increment i sobre les que tenen “forts dubtes”. Asseguren que treballaran per ajustar les xifes i recorden que tenen la decisió definitiva sobre les tarifes

Agbar: l’actualització de tarifes és “irrenunciable”

En el document en què justifica aquest increment, la companyia assegura que l’actualització de les tarifes és “necessària i irrenunciable” per poder assolir “l’equilibri econòmic financer de l’explotació”. Agbar justifica l’increment per l’evolució dels diferents costos del servei. Entre els que més pugen són els més de cinc milions d’euros (+1,7 %) per l’impacte de la Llei de pobresa energètica en la “morositat”, diuen, de la companyia i l’increment de més de set milions d’euros (+2,3 %) per l’evolució de l’IPC.