tramvia Diagonal reforma

Comença el compte enrere per connectar el tramvia per la Diagonal. L’empresa municipal BIMSA ha donat llum verda a l’adjudicació dels quatre primers lots de treballs per allargar el tramvia entre Glòries i el carrer de Girona. Quatre grups d’empreses es quedaran amb els treballs, que començaran a principis del 2022, tot i que no hi ha una data fixada. A banda d’això, encara quedaran pendents d’adjudicar cinc lots més per poder completar les obres.

Posem fi al veto absurd que arrossegàvem des de fa més d’una dècada respecte a un transport públic de primera i absolutament necessari
Janet Sanz, tinenta d’alcalde d’Urbanisme

Els lots que ja s’han adjudicats són els següents:

  • Canòpia-intercanviador (urbanització del Parc de la Canòpia i fase 1 de l’ampliació del vestíbul de l’estació de l’L1 de Glòries): UTE Ferrovial Construcción, SA – Construcciones Rubau, SA – COPISA.
  • Gran Via – Lepant (urbanització de la Digonal i implantació de la xarxa ferroviària): UTE Vías y Construcciones y Construcciones, SA – CRC Obras y Servicio, SL.
  • Lepant-Nàpols (urbanització de la Diagonal i implantació de la xarxa ferroviària): UTE COPCISA, SA – SACYR Construcción, SA – SCRINSER, SA.
  • Nàpols-Girona: (urbanització de la Diagonal entre Nàpols i pg. Sant Joan i implantació de la xarxa ferroviària entre Nàpols i Girona): UTE COMSA, SAU – FCC Construcción, SA.

L’import total que desemborsaran l’Ajuntament de Barcelona i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ascendeix fins als 55,6 M €. A més, aquest dijous el plenari municipal va aprovar destinar 9,6 M € a l’ATM per finançar la presa de corrent soterrada per a la connexió del tramvia.

No ens aturem aquí. Hem de continuar per arribar fins a Francesc Macià i completar la xarxa tramviària de forma definitiva
Janet Sanz, tinenta d’alcalde d’Urbanisme