Elsa Artadi

Elsa Artadi ha estat proclamada aquest dijous candidata de Junts per Catalunya a l’alcaldia de Barcelona per a les eleccions municipals del 2023. La líder de la formació a l’Ajuntament de Barcelona és la primera cap de llista oficial entre els partits amb representació al consistori. Artadi ha recollit els avals necessaris per ser designada candidata automàticament sense haver de fer primàries, ja que no va presentar-se cap rival.

En un comunicat, Junts assegura que durant l’última setmana, Elsa Artadi ha superat el 20 % d’avals mínims de les persones afiliades a Barcelona, un percentatge que es va assolir en dos dies. El resultat, apunten fonts de la formació, “demostra la cohesió del partit a Barcelona al voltant del lideratge d’Elsa Artadi i la necessitat d’assolir el canvi a Barcelona per posar fi al mal govern de comuns i socialistes”.

Procés de primàries exprés

Per triar cap de llista a Barcelona, Junts va activar a finals de gener un procés de primàries exprés que ha culminat aquest dijous amb la proclamació oficial d’Artadi com a candidata. Com que no s’hi va presentar cap altre rival, la líder de Junts a l’Ajuntament n’ha tingut prou amb la recollida d’avals i no serà necessari fer votacions.

L’octubre passat, Artadi es va presentar com l’alternativa a Ada Colau en una conferència en què va exclamar que “una altra Barcelona és possible”. Tot i que van votar a favor dels comptes del 2020, els primers del mandat, Junts ha anat marcant distàncies amb el govern municipal per reforçar el paper d’oposició a les polítiques de Colau, amb un rebuig frontal a projectes com el tramvia de la Diagonal o la superilla de l’Eixample.