La futura superilla de l’Eixample no s’aturarà. L’Ajuntament de Barcelona ha rebutjat la petició de Foment del Treball de “paralitzar-la”. La patronal, aquest dissabte, va dir que considerava el projecte “greument perjudicial” i instava el consistori a obrir un “diàleg constructiu” . El cas és, però, que des del govern municipal asseguren que la iniciativa revitalitzarà el teixit comercial de la zona i que compta amb el suport del veïnat i de tots els agents. “És un model imparable que va endavant“, ha assegurat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz.

La visió del model superilla del consistori és totalment oposada a la de Foment del Treball. La tinenta d’alcalde ha defensat que implica “més qualitat laboral, més llocs de treball i que la gent visqui millor, en termes generals”. I ha posat d’exemple algunes grans ciutats del món on també estan optant per aquest nou model de ciutat amb menys cotxes i més espai per als veïns, com ara Londres, París o Nova York. “Aquest és el model per garantir que la gent pugui i vulgui viure a Bracelona en el present, i en el futur“, ha dit Janet Sanz.

El model superilla no convenç Foment del Treball

La transformació dels carrers del Consell de CentRocafortComte Borrell Girona en un eix verd —que està previst que comenci aquesta primavera— no acaba de convèncer Foment del Treball que, amb un informe del RACC a la mà, avisa que generarà cues quilomètriques. Consegüentment, defensen, tot plegat contribuirà a un augment de la contaminació i “desincentivarà” els desplaçaments cap al centre, cosa que en perjudicarà el comerç.