Per tal de tenir-ho tot sota control, la regidora de Nou Barris, Irma Rognoni, ha arribat al Saló de la Reina Regent mitja hora abans de l’inici del plenari. Un cop allà el secretari li ha acabat d’explicar el funcionament de tota la logística informàtica amb què es controlen els temps de paraula dels regidors. A mesura que han arribat els regidors de la resta de formacions tots s’han aturat per donar ànims a Rognoni, la primera dona a presidir una sessió plenària completa a l’Ajuntament. La regidora també ha rebut el suport de part de l’equip amb qui treballa a Nou Barris, que s’han volgut fer una foto al costat de Rognoni per immortalitzar el moment.

Xavier Trias ja va anunciar que la regidora de Nou Barris seria la substituta de Puigdollers si ell no hi podia ser. En arribar a l’alcaldia Trias va adoptar una decisió insòlita en 32 anys de democràcia: no presidir els plenaris. Trias va dir que ho feia per “raons democràtiques”.

El plenari d’aquest dimecres ha ofert una altra imatge destacada. La bancada socialista ha seguit presidida per Jordi Martí. Després de perdre les primàries del PSC, Martí va anunciar que abandonaria el càrrec, fet que no passarà fins al ple ordinari, previst per a la setmana vinent.