El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha donat el tret de sortida a la campanya per a les eleccions generals del 2019 del 28 d’abril, amb un acte a Santa Coloma de Gramenet. Hi ha intervingut la cap de cartell per Barcelona, Meritxell Batet, que repeteix al capdavant de la llista del PSC. En el seu discurs ha posat en dubte que ERC sigui d’esquerres perquè sosté el govern amb Junts per Catalunya, amb Torra al capdavant. “Ser d’esquerres és fer polítiques d’esquerres, no és sostenir un govern que ni fa política, ni la fa d’esquerres, ni pensa en els catalans”, ha assegurat. En aquest sentit, també els ha retret que fessin pinça amb la dreta per no aprovar ni deixar tramitar els pressupostos de l’Estat.

Crida a la participació

D’altra banda, la candidata ha fet una crida perquè tothom vagi a votar i s’ha dirigit als indecisos: “Si vols un govern d’esquerres, si no vols un govern de dretes, si no vols més bloquejos, necessitem Pedro Sánchez a La Moncloa”, ha resumit. Per Batet, Sánchez podrà governar si el PSC guanya a Catalunya. “Estem farts de la bronca i de la confrontació. Prou trinxeres i murs, prou blocs i crispació. Prou de simbologia estèril i prou de perdre el temps i perdre trens”, ha defensat Batet, que ha acusat el govern de la Generalitat d’anar “permanentment amb els llums curts“. “Fa massa temps que tenim un govern que només busca culpables i excuses“, ha etzibat.

El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, també hi ha estat present. Iceta ha demanat el “suport en defensa pròpia, dels valors, la igualtat i de la justícia, davant d’una dreta que es baralla per qui és més de dretes“.

L’inici de campanya també ha comptat amb Lídia Guinart, candidata al Congrés per Barcelona, així com de l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon.

En les darreres eleccions generals del 2016, celebrades el 26 de juny, el PSC va ser la quarta força a Catalunya (s’hi trien 47 escons dels 350 que té el Congrés), amb el 16,12 % dels vots i set escons, cinc dels quals per Barcelona.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha obert campanya des de Sevilla.