Jaume Asens, candidat per Barcelona d’En Comú Podem pel 28-A, ha donat el tret de sortida a la campanya dels comuns per a les eleccions generals amb un acte a la plaça del Mercat del Clot, davant d’unes 300 persones. Asens ha assegurat que un bon resultat del partit de Pablo Iglesias és l’única garantia que no hi hagi un govern “de dretes” al Congrés dels Diputats, com creu que ho seria si el PSOE arribés a un pacte amb Ciutadans o si es repetís la fórmula PP-Cs-Vox que governa Andalusia.

Asens també ha avisat que, segons ell, el PSOE té “les mans lligades” pels bancs i les empreses de l’Ibex-35 i ha postulat En Comú Podem com l’única força que pot “deslligar-les”.

Colau apel·la al vot útil

L’acte l’ha obert l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha apel·lat al vot útil cap a Podem per condicionar un possible govern socialista. Per Colau, els socialistes hauran de triar entre “tornar enrere i pactar amb Ciutadans” o aliar-se amb Podem per fer “canvis reals i no gestos simbòlics”. L’alcaldessa també s’ha preguntat “si a Barcelona hagués governat el PSC amb Cs, seríem la ciutat amb més inversió social?” i ha alertat de les “moltes ànimes” que té el PSOE.

El tret de sortida de la campanya dels comuns també ha comptat amb altres membres de la candidatura, com la número dos per Barcelona, Aina Vidal, i el número quatre, Gerardo Pisarello, que també és el primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament.

En les darreres eleccions generals del 2016, celebrades el 26 de juny, En Comú Podem va ser la primera força a Catalunya (s’hi trien 47 escons dels 350 que té el Congrés), amb el 24,51 % dels vots i 12 escons, nou dels quals per Barcelona.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

El candidat d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha arrencat la campanya des de Madrid.