Junts per Catalunya ha iniciat aquest dijous al vespre la campanya a les eleccions al Congrés i al Senat en un acte a la fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu. Hi han participat tres presidents de la Generalitat: Artur Mas, Quim Torra i Carles Puigdemont, a través de videoconferència des de Waterloo. Puigdemont ha defensat que la candidatura de JxC és l’eina per plasmar la unitat independentista. Així mateix, situa la formació com el “vot útil” davant dels socialistes. En aquesta línia, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha alertat que Pedro Sánchez pot tornar a aplicar l’article 155 si guanya i governa amb el suport de Ciutadans.

Sànchez envia una carta des de la presó

A l’acte hi han intervingut també la candidata a les eleccions municipals de Barcelona, Elsa Artadi i les números dos i tres per Barcelona al Congrés, l’exconsellera de Cultura Laura Borràs i l’actual vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras.

Borràs ha llegit un missatge del candidat per Barcelona al Congrés, Jordi Sànchez, ara en presó preventiva. Sànchez ha dit que es deixaran la pell “per arribar a acords a Madrid” i ha remarcat que no es presenten a les eleccions per “demanar perdó” pel referèndum de l’1 d’octubre. També ha reivindicat la llista de JxC com la que “millor representa la pluralitat del sobiranisme”.

L’acte també ha comptat amb la intervenció de la candidata al Senat per Barcelona i dona de Josep Rull, Meritxell Lluís.

En les darreres eleccions generals del 2016, celebrades el 26 de juny, la formació es va presentar sota la marca CDC, amb Francesc Homs al capdavant. Aleshores, van ser la tercera força a Catalunya (s’hi trien 47 escons dels 350 que té el Congrés), amb el 13,92 % dels vots i vuit escons, quatre dels quals per Barcelona.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]