Primera escena de tensió en el context de les eleccions generals del 2019. Desenes d’estudiants han intentat impedir aquest dijous al matí que la candidata popular Cayetana Álvarez de Toledo participés en un acte a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Volien bloquejar-li l’entrada a la sala on l’entitat unionista S’Ha Acabat havia convocat una xerrada. Álvarez de Toledo hi ha anat acompanyada de la plana major del Partit Popular a Catalunya, inclòs el candidat a l’alcaldia de Barcelona, Josep Bou.

Finalment, i entre crits, han pogut accedir al recinte per celebrar l’acte. Abans d’entrar-hi, quan havien aconseguit pujar les escales del recinte, s’han dirigit als concentrats amb senyals de victòria i crits de “Llibertat”. El moment polèmic ha estat quan una persona del grup ha fet la salutació feixista amb el braç alçat. Fonts del PP català han assegurat a betevé que la persona que ha fet la salutació feixista no formava part de la comitiva del partit.

Per la seva banda, els Mossos han desplegat un dispositiu i han acabat carregant contra els concentrats.

Després dels incidents, Álvarez de Toledo ha qualificat els estudiants de “‘niñatos’ totalitaris i ‘pijos’ subvencionats i consentits”, i els ha acusat de convertir la universitat en “un lloc al servei d’un projecte totalitari i nacionalista”.