Els comuns culpen el PSOE del bloqueig en les negociacions amb Unides Podem per arribar a un acord d’investidura. L’alcaldessa, Ada Colau, ha acusat el president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, de no voler acceptar cap de les propostes que arriben des del partit liderat per Pablo Iglesias: “No només no està fent propostes (el PSOE) sinó que està descartant reiteradament les propostes que es fan des d’Unides Podem i la resta de l’espai progressista”, ha assegurat Colau.

“Hem fet reiterades propostes de coalició en diferents intensitats i els PSOE ni tan sols entra a valorar-les”

Segons l’alcaldessa, el nucli dur dels socialistes ja dona per fet que hi haurà eleccions, la qual cosa ha considerat que és una “irresponsabilitat i un greu error” si es tenen en compte “les classes més desfavorides”. Per això, Colau ha fet una crida a exhaurir les últimes hores per arribar a un pacte i també ha interpel·lat el PSC: “A Iceta no l’hem sentit amb prou força aquests dies. Els socialistes de Catalunya també haurien de ser proactius i pressionar per evitar eleccions”, ha conclòs la batllessa.

Ada Colau ho ha dit acompanyada pel portaveu d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, durant el Consell Nacional que els comuns han celebrat a la ciutat aquest diumenge.