El candidat del PSC, Salvador Illa, ha promès rebaixar-se el sou un 30 % si és president de la Generalitat després de les eleccions del 14 de febrer. Considera que és una manera de “tocar de peus a terra” i d’estar “en sintonia amb el que pensa la ciutadania”. Ho ha dit durant el debat electoral amb la resta de candidats a la SER Catalunya i, més tard, ho ha repetit en un acte del partit en què ha assegurat que amb aquesta rebaixa situaria el seu salari al nivell del lehendakari del País Basc, que és el més alt de l’estat, segons ha explicat, per darrere de Catalunya.

Hores abans, al debat de la SER, ha interpel·lat directament la cap de llista de JxC, Laura Borràs, i ha assegurat que aquesta mesura no depèn de Madrid: “La dignitat de les institucions de Catalunya es predica d’aquesta manera, fent una reducció de sou a qui té el màxim salari”, ha dit. De la seva banda, Borràs ha qüestionat que a Illa li sembli tan “indigne” el sou de president “per fer la feina” i li ha replicat que la paga que es redueixi al 100 % sigui la de la Casa Reial.

A Catalunya s’ha abaixat la mà en la lluita contra la violència de gènere.
Carmen Calvo, vicepresidenta primera del Govern espanyol

Al migdia, Salvador Illa ha rebut per segona vegada en aquesta campanya la vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, en un acte conjunt sobre feminisme. Calvo ha estat dura amb el govern català i ha assegurat que els últims anys ha estat tan centrat en l’independentisme que ha abaixat la guàrdia en vigilar la violència masclista: “A Catalunya s’ha abaixat la mà en la lluita contra la violència de gènere”, ha sentenciat.

També ha aconsellat al candidat socialista que a l’hora de prendre una decisió pensi si perjudica les dones. Si és així, i en surten perjudicades, ha assegurat que aleshores no és una decisió “feminista” i ha insistit en què fer polítiques feministes és una “obligació” dels governs.