Desenes de parades de metro separen la Zona Universitària, el Palau Reial i la plaça de la Reina Maria Cristina de la Trinitat Nova i Ciutat Meridiana. Aquesta distància, però, es fa més gran si es pren de referència l’indicador de renda familiar disponible, des del 240 de Pedralbes fins al 37 de Ciutat Meridiana. Aquest índex mesura la capacitat real de despesa de les famílies.

Per mitigar aquestes diferències socials i els efectes de la crisi, el Grup Municipal d’ICV-EUiA presentarà al plenari d’aquest divendres un pla de rescat social, per aplicar entre el 2015 i el 2017. La proposta preveu una inversió de 150 milions d’euros en polítiques socials.

Instaran el govern municipal a invertir en equipaments socials i educatius, a impulsar ajudes contra els desnonaments i mesures contra l’atur. El pla també es concreta en propostes com reduir els preus dels títols més utilitzats del transport públic, garantir els subministraments bàsics en casos de vulnerabiliat social o econòmica i assegurar que infants en risc de malnutrició fan tres àpats al dia.