JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Que l'alcalde de Barcelona adquireixi un compromís perquè hi hagi el màxim espai de col·legis electorals, espais i meses de participació de cara a la consulta ciutadana convocada per al 9 de novembre d'enguany i, que, en conseqüència, l'Ajuntament de Barcelona aconsegueixi incrementar la proposta actual d'emplaçaments."

“Sabem que algunes escoles concertades, sobretot al districte de l’Eixample, han ofert els seus espais per poder ampliar els punts de votació a Barcelona”, ha afirmat el president del Grup Municipal d’ERC+Dcat+Rcat, Jordi Portabella. Des d’aquest grup consideren que a la ciutat encara hi podria haver més espais de participació de cara a la consulta ciutadana, per això portaran un prec al ple municipal de divendres en què sol·licitaran a l’alcalde que es comprometi que hi hagi el màxim nombre de col·legis electorals, espais i meses. L’objectiu és que hi hagi molts emplaçaments que facilitin la votació.

Portabella també ha anunciat que instarà el govern municipal a descartar qualsevol nova proposta d’ampliació d’horaris comercials, després que l’estudi d’ESADE hagi indicat que la facturació dels comerços ha caigut un 3,5% durant el tercer trimestre de l’any i un 4% en les botigues que van obrir en diumenge. De fet, insisteixen que el 65% dels comerços no consideren rendible obrir els diumenges i per això demanen que l’acord sobre horaris quedi en suspens en espera d’iniciar un període de reflexió i avaluació, juntament amb el sector i els grups municipals.

Per acabar, es demanarà que l’Ajuntament de Barcelona faci una declaració institucional per rebutjar la suspensió cautelar dictada pel Tribunal Constitucional al Decret llei contra la pobresa energètica que va signar la Generalitat. Portabella considera que cal defensar el dret dels ciutadans a disposar de subministraments bàsics així com la sobirania del Parlament de Catalunya per legislar sobre aquesta qüestió. El president d’Unitat per Barcelona s’ha mostrat convençut que aquesta declaració tirarà endavant amb el suport de tots els grups, excepte del PP.