JOSEP RULL, coordinador general de CDC "El 9 de novembre pot ser el dia de la consagració democràtica de l'Estat espanyol o pot ser el dia de la vergonya democràtica de l'Estat espanyol. I això és el que el president Rajoy ha de triar. Democràcia o vergonya." XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Hem de dir a la gent que vagi a votar el que vulguin. També us dic una cosa. Xavier Trias votarà 'sí' i 'sí'. Perquè ja no els suportem. No suportem la situació que ens marca aquesta gent. 13 milions d'euros... Que em diguin a quin banc me'ls han posat perquè me n'hi vaig corrent. 13 milions d'euros... Com es pot inventar una mentida com aquesta? Quan la gent és capaç d'aquest atreviment acaben 'palmant' ells."

Convergència Democràtica de Catalunya ha instat el president Mariano Rajoy a escollir entre “democràcia o vergonya” en la votació del 9 de novembre. “El 9-N pot ser el dia de la consagració democràtica de l’Estat espanyol o de la vergonya democràtica i és el que Rajoy ha d’escollir”, ha dit Rull. També Trias s’ha referit a la consulta i ha demanat als ciutadans que vagin a votar i que ell votarà “sí-sí” perquè “ja no els suportem”. El lema de la campanya de CDC pel 9-N és “Siguem positius. Units per un país nou”.

L’alcalde també va ironitzar sobre la informació que va publicar ‘El Mundo’ en què deia que tenia aquesta quantitat sense regularitzar a l’estranger: “13 milions d’euros? Que em diguin a quin banc me’ls han posat perquè me n’hi vaig corrent”, ha assegurat Trias, qui va afegir que tot és fruit del “joc brut” del Govern i va demanar sentit comú vers les “invencions”.

ERC també arrenca la campanya pel doble “sí”

El líder republicà, Oriol Junqueras, va ressaltar al poble del qual és alcalde, Sant Vicenç dels Horts, que la independència és “necessària, imprescindible i urgent”. Acompanyat per militants i simpatitzants del Baix Llobregat, Junqueras va manifestar el desig que aquesta vegada tothom tiri endavant malgrat que l’Estat acabi impugnant el 9-N.