MURIEL CASALS, presidenta d'Òmnium Cultural "És sobretot en aquesta moments una qüestió de dignitat. Volem exercir la llibertat d'expressió. Ens estan intentant tapar la boca." CARME FORCADELL, presidenta de l'ANC "Tant si els col·legis estan oberts com tancats volem que a les nou del matí hi hagi moltíssimes cues. Aquesta és la nostra resposta perquè sempre hem de tenir molt clar que nosaltres això no ho hem fet com ho volíem fer perquè l'estat espanyol ens ho ha impedit i la millor denúncia contra l'estat espanyol és anar aquell dia als nostres col·legis electorals i això és el que farem."

“Passi el que passi, el dia 9 de novembre a les noudel matí tots a fer cua als col·legis amb les paperetes a la mà”. Aquesta ha estat la petició que ha fet la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, a la societat catalana. Tant ella com la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, han demanat que una possible impugnació de la consulta alternativa no faci quedar-se a casa ningú. De fet, per Forcadell, “aquesta és la nostra resposta perquè sempre hem de tenir molt clar que nosaltres això no ho hem fet com ho volíem fer perquè l’Estat espanyol ens ho ha impedit i la millor denúncia contra l’Estat espanyol és anar aquell dia als nostres col·legis electorals, i això és el que farem.”

Ho han dit durant la roda de premsa de presentació de les últimes accions de la campanya “Ara és l’hora“. Una de les més destacades és una marató de trucades per a la qual necessiten 100.000 voluntaris. L’objectiu és arribar a totes les llars per informar-los de la importància de la c0nsulta i els punts de votació més propers a cada casa. Aquesta marató començarà dimecres i s’allargarà fins al dia 8. Durant aquests dies cada voluntari s’encarregarà de trucar a familiars i amics per animar-los a anar a votar, i s’habilitarà una centraleta.

A més, es farà un acte final de campanya a l’avinguda de la Maria Cristina de Barcelona el divendres 7 a la tarda, en què estan convidats tant membres de la societat civil com representants de les formacions polítiques que donen suport al dret a decidir. També s’editarà un díptic informatiu i es farà un enviament massiu d’informació a totes les bústies que inclouran la butlleta. El cost total de la campanya és de 750.000 euros.