Horari per anar a votar

Els col·legis electorals obriran portes a les 9 h i tancaran a les 20 h, justament quan es coneixeran els primers sondejos i començarà l’escrutini. Si a les 20 h queda algun ciutadà a l’interior dels col·legis electorals, podrà exercir el seu dret a vot a la mesa.

Com saber on votar a les eleccions del 10 de novembre?

Cada votant ha d’haver rebut la targeta censal de l’Oficina del Cens Electoral, en què s’indiquen el col·legi electoral, la secció i la mesa, identificada amb una lletra, on dirigir-se per dipositar el vot. En cas de no haver-la rebut, l’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha habilitat una pàgina web en la qual es pot consultar aquesta informació.

Només cal omplir els camps en què es demana per la província del votant, el municipi, el nom, el número del carrer en què està empadronat i la inicial del primer cognom. Un cop fet, el sistema indica quina mesa electoral correspon a aquella persona.

A Barcelona, l’Ajuntament també permet consultar via internet el cens electoral. Si tens dubtes sobre si has de votar a la capital catalana, pots consultar-ho a través de la seva pàgina web amb la direcció de residència i el DNI.