Encesa d’espelmes al Saló de Cent de l’Ajuntament per commemorar el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. Amb cada una s’ha volgut fer un homenatge a les persones i col·lectius perseguits pel nazisme. D’aquesta manera, el consistori i la Generalitat han commemorat conjuntament la data, amb un acte en què també hi ha hagut un minut de silenci, música i la lectura de textos de testimonis directes de la repressió nazi.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha afirmat que l’holocaust pretenia “esborrar la diferència” i que, per això, recordar-lo és “reivindicar la necessitat d’una Europa diversa, humanista, oberta, solidària“. En el cas de Barcelona, Colau ha reafirmat la “voluntat de ser una ciutat oberta, compromesa en la defensa dels drets humans i orgullosa de la seva diversitat”.

Per Colau, actes com el d’aquest dimarts han de servir per “no oblidar i actuar de tal manera que mai més no pugui tornar a passar”. De manera semblant s’ha pronunciat el rabí David Liebershn, que ha remarcat que “la tragèdia ha de ser una ombra constant a la nostra memòria perquè les coses no tornin a passar”. En aquest sentit, Liebershn ha afirmat que tant l’antisemitisme com el racisme estan creixent en l’àmbit internacional i ha apel·lat a la responsabilitat col·lectiva per “canviar i fer millor l’entorn on cada un de nosaltres ens movem”.