Tot i haver suspès els actes de campanya fins a l’enterrament d’Alfredo Pérez Rubalcaba, el PSC ha retut homenatge a qui va ser secretari general del PSOE i vicepresident del Govern espanyol. Ha estat un acte breu i sentit que ha començat amb la projecció d’un vídeo davant d’unes 400 persones a la plaça d’Àngel Pestaña, al districte de Nou Barris.

El candidat a l’alcaldia en aquestes eleccions municipals, Jaume Collboni, ha definit Pérez Rubalcaba com un “socialista de cap a peus” pertanyent a la “generació que va portar la democràcia a Espanya i va posar les bases de l’estat del benestar”.

Al seu torn, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, n’ha destacat el paper clau en la dissolució de la banda terrorista ETA. “No es va rendir davant de la dictadura ni de problemes molt profunds de la nostra societat”, ha dit.

La qualitat humana de Rubalcaba

Tant Iceta com Collboni han coincidit a destacar la qualitat humana de Rubalcaba més enllà de la seva activitat política. L’alcaldable ha volgut recordar els cafès que prenia amb ell a Madrid, mentre que el líder del PSC a Catalunya ha confessat que tot just fa tres dies encara li demanava consell. “No volem fer campanya, però no volem oblidar l’amic, el company, l’Alfredo”, ha dit visiblement emocionat Miquel Iceta.