El Partit dels Socialistes de Catalunya ha decidit suspendre els actes de campanya electoral de les eleccions municipals del 2019 previstos per als propers dies amb motiu de la mort aquest divendres de l’exvicepresident del Govern espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba. Els socialistes anuncien que la campanya quedarà pausada fins passat l’enterrament de qui va ser, també, secretari general del PSOE.

El partit a Catalunya lamenta la “dolorosa pèrdua d’un home clau per a la família socialista imprescindible per entendre la història política recent d’Espanya”. Per això han anunciat que des d’aquest dissabte a partir de les 9.30 h estarà disponible al Casal Socialista Joan Reventós, al carrer de Pallars, 191, un llibre de condolences.

Per a aquest divendres a la tarda hi havia previst un acte a la plaça d’Àngel Pestaña, a Nou Barris, amb la presència del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra Meritxell Batet, que ha quedat suspès. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el candidat a l’alcaldia, Jaume Collboni, utilitzaran aquest mateix emplaçament per fer un breu acte d’homenatge a Pérez Rubalcaba. Collboni, però, sí que serà present al debat de betevé i la FAVB d’aquest divendres al vespre.

Alfredo Pérez Rubalcaba, exvicepresident del Govern espanyol i exsecretari general del PSOE, va ser ingressat dimecres passat en un hospital de Madrid després d’haver patit un ictus. L’equip mèdic que l’ha tractat qualificava des d’aquest dijous el seu estat de salut d’“extrema gravetat”.