(Europa Press) La Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat establir un “cordó democràtic en contra de formacions d’extremadreta” per l’entrada de Vox al consistori després de les últimes eleccions municipals. La proposició de BComú emplaça a la resta de grups a “arribar a un consens que, més enllà de colors polítics, prioritzi els valors democràtics, com es va fer en el Parlament”. La proposta s’ha aprovat amb el vot a favor dels tots els grups, excepte el PP i Vox, que hi han votat en contra.

En concret, el text presentat per la regidora Jess González insta els grups a crear un grup de treball que redacti “un pacte per a un ajuntament compromès amb la democràcia, els drets i la diversitat davant l’amenaça que implica l’entrada de l’extrema dreta a les institucions”. Volen que aquest pacte es presenti en el ple d’octubre i així “mostrar el compromís amb una ciutat i un país plenament democràtics”, a més de fer costat al teixit associatiu i veïnal incloent en els espais de seguiment d’aquest pacte a la societat civil.

Cal una “reflexió profunda”

Per a la regidora de TriasxBCN Victòria Alsina, “la irrupció de l’extrema dreta i el seu discurs en el consistori mereix una reflexió profunda”, mentre que la tinenta d’alcalde socialista Maria Eugènia Gay ha defensat l’impuls del pacte de ciutat per a la defensa dels drets humans. Elisenda Alamany (ERC) ha dit que està “d’acord amb els grups de treball, però no serà suficient, i la coherència s’ha d’aguantar sempre: quan ens va a la contra i quan ens permet arribar a l’alcaldia també”, en referència al que va ser líder de BCN pel Canvi en el mandat anterior, l’exprimer ministre francès Manuel Valls.

Vox: “Discurs d’odi és aquesta porqueria de proposta”

“Discurs d’odi és aquesta porqueria de proposta que han fet. És una vergonya que una institució democràtica es propugni fer un cordó antidemocràtic, a nosaltres i a qualsevol”, ha criticat el líder de Vox, Gonzalo de Oro. El líder del PP, Daniel Sirera, ha considerat la proposició “profundament ofensiva per als barcelonins que van decidir votar” Vox, i als comuns d’instal·lar cordons sanitaris.