La primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha avançat a betevé que l’Ajuntament de Barcelona demanarà a la Generalitat que allargui la Línia 2 del metro perquè arribi fins a la muntanya de Montjuïc. En una entrevista al programa ‘bàsics’, Bonet ha reclamat recuperar el projecte i posar-lo sobre la taula, ara que el Futbol Club Barcelona juga a l’Estadi Olímpic mentre es reforma el Camp Nou.

La socialista creu que si els combois arribessin fins la muntanya s’evitarien episodis com el que s’ha viscut aquesta setmana, quan aficionats de l’Anvers van causar destrosses al carrer en travessar el Poble-sec. “Ens podem imaginar què passaria si poguéssim agafar el metro per anar l’estadi, al Palau Sant Jordi o la Fundació Miró? Som a temps de fer aquesta reflexió“, ha sentenciat.

Connectar la ciutat amb la Marina, la Fira i l’aeroport

Bonet ha afegit que, d’altra banda, l’allargament de l’L2 fins a Montjuïc també permetria connectar el centre de la ciutat amb els barris de la Marina de Port i la Marina del Prat Vermell, la Fira de Barcelona i l’aeroport de manera més directa. “Crec que ho hem d’entomar, amb la responsabilitat principal de la Generalitat, que és la titular de la infraestructura”, ha dit.

L’accessibilitat a la muntanya de Montjuïc l’hem de debatre“, ha afegit la primera tinenta d’alcaldia. Al marge d’aquesta demanda, Laia Bonet ha afirmat que s’estan estudiant i tramitant mesures per facilitar la mobilitat a la zona davant les queixes del veïnat. Des de l’associació de veïns del Poble-sec, de fet, ja han demanat crear una “fan zone” a l’Anella Olímpica per acollir les aficions dels equips de futbol.