El govern de Jaume Collboni ha admès aquest dimarts que pot coincidir amb Barcelona en Comú en alguns aspectes del pressupost 2024. Ho ha assegurat el tinent d’alcaldia d’Economia, Jordi Valls, que ha confirmat que s’ha fet una reunió amb els comuns i que continuaran parlant. Per aprovar els comptes en el ple del 22 de març, el PSC té assegurat el suport d’ERC, però li falta garantir el vot de BComú, que el vincula a un pacte de govern.

Com ja va dir l’alcalde, Jordi Valls ha insistit que les converses aborden només el pressupost i no ha volgut detallar si hi ha més coincidències que diferències. “Ho volem comunicar directament als comuns”, ha dit el tinent d’alcaldia, que ha apuntat que no hauria de ser estrany que hi hagi “elements coincidents” amb BComú en el pressupost. Els d’Ada Colau van lliurar al PSC la setmana passada un document amb condicions per pactar comptes i govern.

Hi ha alguns elements pressupostaris en què poden haver-hi coincidències. Continuem les converses en el marc pressupostari”
Jordi Valls, tinent d’alcaldia d’Economia

La responsabilitat dels comuns

Les declaracions de Jordi Valls han arribat poca estona després que els comuns hagin anunciat una esmena a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat. El tinent d’alcaldia ha afirmat que les negociacions a l’Ajuntament i al Parlament “són coses separades”, però ha afegit que el partit de Colau té “una responsabilitat molt important” perquè els comptes s’aprovin a les dues administracions.

Valls n’ha parlat en una roda de premsa en què ha exposat la liquidació del pressupost del 2023. Després de tres anys fent dèficit, l’Ajuntament de Barcelona va tancar l’any passat amb un superàvit de 51,2 M €.