L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha defensat aquest dimarts canvis legislatius per lluitar contra els lladres multireincidents i ha apostat per una reforma del Codi penal que permeti que “deixin de riure’s de la nostra policia i la justícia”. L’alcalde ha fet aquest “clam” a la Generalitat i l’Estat “en nom de tots els alcaldes metropolitans” i ha demanat “que les reformes que s’hagin de fer, han d’anar ràpid i que la dotació de la planta judicial és una prioritat absoluta a Barcelona i a Catalunya”. Recorda que “amb un delicte d’aquesta naturalesa el temps és fonamental”.

Justament, en el darrer plenari de l’Ajuntament de Barcelona, tots els grups municipals van aprovar la creació d’una comissió d’estudi per analitzar reformes legislatives per fer front a la multireincidència. A principis d’any, l’alcalde de Barcelona també plantejar la necessitat de crear més jutjats penals al ministre de Presidència, Félix Bolaños, per donar un impuls als judicis ràpids.

L’ICAB proposa que robar un telèfon mòbil pugui suposar presó

Collboni ha fet aquestes declaracions durant un acte de l’ICAB, en què s’han presentat les propostes legislatives per fer front a aquest tipus de delinqüència i també contra l’ocupació il·legal. Una de les propostes que llancen des del Col·legi d’Advocats és que robar un telèfon mòbil pugui suposar anar a la presó. Jesús Maria Sánchez, de l’ICSAB, assegura que “quan ens treuen el telèfon mòbil, ens treuen nostra vida. És la privadesa, totes les nostres dades i les claus”.