El Grup de TriasxBCN valora amb “una gran decepció i preocupació” la conferència de Jaume Collboni aquest dijous en el seu primer “L’alcalde respon”, l’acte anual que organitza el Col·legi de Periodistes. El portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí i Galbis, ha assegurat que Collboni “no va aportar cap novetat” i ha qualificat de “gran frivolitat” que dibuixés escenaris de futur per al 2035 quan “tenim un govern en minoria i sense pressupost”.

Per tot plegat, Martí Galbis considera que l’alcalde va usar la conferència per “tapar amb somnis de grandesa un present amb dificultats”. “No sabem ni on serà Collboni el 2035”, ha afegit. L’alcalde va assegurar que en els propers 12 anys, Barcelona viurà “la transformació del segle” amb un rècord d’inversió pública per part de l’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat.

Tenim un govern en minoria i sense pressupost i el que no pots fer és intentar tapar-nos aquest present amb somnis i deliris de grandesa amb projectes de cara al 2035”
Jordi Martí i Galbis, portaveu del Grup Municipal de TriasxBCN

Continuisme amb el projecte de Colau

El portaveu de TriasxBCN ha afirmat que els projectes que l’alcalde va anunciar són “una continuïtat del que no es va fer en els governs de Colau i Collboni” i que, per tant, “sembla que Collboni vol que el futur sigui la Barcelona de Colau; no ens movem d’on érem”. Jordi Martí Galbis també ha criticat que l’alcalde no mencionés “grans problemes” de ciutat com la inseguretat, el preu del lloguer o un turisme “desbocat i desgovernat”: “L’alcalde viu en una realitat paral·lela”.

Nega converses del PSC amb els altres grups

Martí Galbis també considera “preocupant” que Collboni expressi als mitjans la voluntat d’arribar a acords perquè la realitat és que “no té converses, ni diàleg, no només amb Junts sinó amb la resta de possibles socis de govern”. En aquest sentit, s’ha preguntat com aprovarà l’alcalde el pressupost aquest mes de març i també com pretén aconseguir un govern fort.