A diversos comentaris a les xarxes socials i en una entrevista a TV3, la regidora va qualificar MK Premium d’exercir “pràctiques especulatives” i “violència immobiliària” arran del cas dels veïns del número 13 del carrer de Lancaster, al Raval. Segons l’empresa,  aquestes consideracions són infundades i per això en l’acte de conciliació li reclamen 3.000 euros com a indemnització per danys i perjudicis patrimonials.

Després de declarar Pin ha dit que s’ha reafirmat en el que va dir davant del jutge. Diu que ho va fer “per denunciar una situació que estan vivint molts veïns i veïnes de Ciutat Vella i que jo crec que és intolerable”. Una situació que segons la regidora només es podrà canviar si hi ha “un canvi de legislació que impedeixi pràctiques com les que estem vivint”.

Gala Pin ha dit que empreses com MK Premium “senten certa impunitat en les seves pràctiques” i no estan acostumades que “l’Ajuntament o altres institucions critiquin la seva forma a de fer i la seva voluntat de buidar barris de veïns amb menys recursos”.

A través de les xarxes socials, i en la mateixa línia, Pin ha ssegurat que no té “res a amagar: vaig explicar a què es dediquen i continuaré denunciant les pràctiques d’aquells que només busquen el rèdit econòmic a costa d’aquells que tenen menys recursos i vetllant per la gent que viu als nostres barris”.

MK Premium és una de les empreses que, segons l’Ajutnament, utilitzen pràctiques d’assetjament per fer marxar els veïns de les finques que compra. En el cas del carrer de Lancaster, número 13, tots els veïns en van marxar després de rebre diners i la darrera família que hi quedava va denunciar la immobiliària el juny passat.

La regidora ha rebut el suport del seu partit, Barcelona en Comú, que considera que la querella de MK Premiu “no sé sosté en absolut” i “posa de manifest el fet que els lobbies immobiliaris estan fent tot allà que està a les seves mans per frustrar els esforços del govern municipal per protegir els veïns de les seves pràctiques especuladores”.