El govern municipal s’ha mostrat preocupat perquè es genera ocupació “però creixen les desigualtats perquè no és ocupació bona”, ha lamentat el primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello. Assegura que el problema són les reformes laborals del PP i del PSOE, i que com a Ajuntament estan intentant en la mesura de les seves competències revertir la situació.

En total, 24.700 persones van participar en els serveis i programes de Barcelona Activa durant el 2017. Durant l’any passat aquest organisme va reorientar la política d’ocupació per acompanyar els col·lectius més vulnerables i amb més dificultats. “El balanç que fem és bo, perquè estem aconseguint resultats històrics, de aturats de llarga durada ajuntament 57%”, ha dit Pisarello.

En la taxa d’intermediació, l’Ajuntament exigeix que el sou mensual sigui a partir de 1000 euros i que els contractes tinguin un mínim de sis mesos de durada. Les ajudes del programa ‘Bona feina Barcelona’ també demana sous mínims de 1000 euros i contractes d’un any com a mínim. “Condicionem els ajuts a que es generin bones condicions de treball, orientant el mercat laboral en un sentit que garanteixi salaris dignes i acabar amb la temporalitat excessiva del mercat laboral. Són polítiques pioneres, fetes amb les eines que tenim a les nostres mans”, ha subratllat Pisarello.