La festa ha comptat amb una nodrida representació de la família i entorn de l’actor. El “showman” Manel Fuentes ha conduït l’acte, en què també han intervingut, a banda de l’alcaldessa, la germana de l’actor Carmen Rubianes, Cristina Dilla, Andreu Buenafuente, Joan Lluís Bozzo, Joan Manel Serrat, Joan Gràcia i el Pare Manel, entre d’altres.

Andreu Buenafuente a l'acte de Pepe Rubianes

La nota musical l’han posat el mateix Serrat, Èric Vinaixa i la Gumbo Jass Band. També es s’ha recordat la vessant poètica de Rubianes, i Corina Oproae, Eva Mateu, Pol Forment i Jordi Llompart n’han llegit alguns fragments. L’acte també ha comptat amb la intervenció de Brigitta Lamoure.

Dos anys (i diverses esqueles) per decidir la ubicació del carrer de Pepe Rubianes

Amb gest el còmic galaicocatalà Pepe Rubianes per fi té el reconeixement de la ciutat que el va adoptar i que tant van reivindicar les autoanomenades “viudes” de Rubianes, que fins i tot van demanar-ho a través d’esqueles a diaris.

Amb Colau com alcaldessa, en un primer moment es va decidir batejar amb el nom de Rubianes un petit pla a la confluència de Marquès de Campo Sagrado i Viladomat. Les “vídues” van queixar-se d’aquest espai, que consideraven fred i sense encant, i van reclamar una millor localització al barri de la Barceloneta, on residia l’actor. El govern de Colau va recollir el guant, i va traslladar a la Ponència de Nomenclàtor la proposta que ara s’ha materialitzat.