El líder socialista, Jaume Collboni, ha assegurat que la situació al Raval és crítica i atribueix la decadència que diu que viu Ciutat Vella a la manca d’inversions. “Això és com un accelerador, quan deixes de pitjar-lo afloren els problemes. S’ha deixat de fer-hi inversions constants i s’ha apostat més per les polítiques de mediació”, ha conclòs Collboni. El socialista ha defensat la feina feta al districte quan era al govern amb Barcelona en Comú, i ha posat com a exemple la compra del Teatre Tantarantana o l’obertura del Borsí. Amb el plenari n’esperen tots els grups una resposta i que la Guàrdia Urbana es deixi de sentir “menystinguda”.

El PDeCAT creu que la problemàtica dels narcopisos és l’evidència del fracàs d’Ada Colau en les polítiques socials i assegura que la situació s’està enquistant. Per això, el regidor Jaume Ciurana, ha demanat a que l’alcaldessa deixi de ser la màxima responsable de Seguretat i nomeni un regidor que n’assumeixi les tasques. “No és només la percepció, és que hi ha més inseguretat, i Colau no se’n surt amb aquest tema”, ha criticat.

Ciutadans ha recordat que ja van aconseguir aprovar un paquet de mesures per implementar al Raval, i demana que s’apliqui el pla de xoc. La líder municipal, Carina Mejías, ha lamentat que hi ha famílies que tornen a denunciar la presència de xeringues al carrer i per això ha etzibat que es demana el ple extraordinari perquè “ja no podem esperar més a que el govern actuï”.

El popular Alberto Fernández Díaz ha advertit que des del setembre que demanen la celebració d’un ple sobre aquest assumpte i ha criticat que el PSC faci a l’oposició el que no feia al govern. Fernández Díaz ha denunciat que el problema s’està estenent a altres barris de tota la ciutat i que “la Barcelona dels barris se li està girant en contra a l’alcaldessa, que ni tan sols pot garantir la seguretat dels veïns dins de casa seva” ha etzibat.