La regidora de la CUP Capgirem Barcelona Eulàlia Reguant ha admès que la formació anticapitalista no va afrontar “com tocava” el ple d’aquest dimarts que va tombar les preguntes de la multiconsulta. La CUP va votar en contra de la pregunta sobre la gestió pública de l’aigua. Reguant ha explicat que van prioritzar el debat polític i que, en realitat, s’hauria d’haver enfocat des d’un punt de vista jurídic tal com estableix del Reglament de Participació. Per això, si es tornés a repetir el ple no votarien en contra de cap pregunta.

El Reglament de Participació, que la CUP va avalar, recull que el plenari només pot rebutjar les preguntes que venen d’iniciatives ciutadanes per motius jurídics. “Les regles del joc no les vam interpretar tal com tocava”, ha admès Reguant, que ha criticat que ni des del govern ni des de Secretaria no es posés aquest argument sobre la taula en el ple que va tombar les preguntes. “El plantejament del ple ens ha fet arribar a aquesta situació d’incertesa que lamentem profundament”, ha dit Reguant.

Per això, la regidora de la CUP ha explicat que donaran suport a les entitats que van presentar preguntes per a la multiconsulta si porten la votació del plenari a la Comissió d’Empara, tal com s’estan plantejant. Fins i tot, ha assegurat que si el ple es torna a repetir no votarien en contra de cap pregunta per facilitar que les iniciatives ciutadanes puguin prosperar. Ara bé, Reguant ha deixat clar que la CUP no comparteix la pregunta sobre la gestió pública de l’aigua perquè és un bé que no s’hauria de consultar.